gespreksmakers

corona-steunpakket

Licht en lucht voor thuiswerkers

Tijdens de eerste lockdown werd thuiswerken behoorlijk opgehemeld – we hadden het moreel hoog te houden. Achter het beeldscherm op de keukentafel kon iedereen zich een beetje spiegelen aan de ‘zorghelden’ die zich ontfermden over de covid-patiënten. Naarmate de eindstreep verder uit zicht raakt, komen ook de nadelen nadrukkelijker in beeld. Bij veel mensen is de rek eruit. Tot overmaat van ramp zijn buiten de blaadjes van de bomen gevallen. Niet alleen de virussen grijpen hun kans, maar ook de herfst- en winterdepressies.  Medewerkers hebben last van de gebrekkige verbinding, moeten iedere morgen zelf opstarten, kunnen niet zo maar ergens een praatje maken, missen inspiratie, voelen zich opgesloten of worden moe van het slepende gedoe met videomeetings. Burn-outs, bore-outs en oplopende frustratie liggen op de loer.

Het Corona Steunpakket van Gespreksmakers brengt frisse energie en geeft licht en lucht voor de medewerkers. Het is tevens een goede manier om als organisatie de vinger aan de pols te houden van het welzijn van de thuiswerkers. Wil je meer informatie, gebruik dan de “BEL MIJ”, knop of mail naar paul@gespreksmakers.nl

CORONA

STEUNPAKKET:

4 ONDERDELEN

60% Coronakorting

(…leuk filmpje van Brené Brown)

Hoe werkt het?

Het corona steunpakket is af te sluiten voor 1, 2 of 3 maanden.

In de intake bepalen we samen de benodigde Gespreksmakers inzet.

We leveren input voor de communicatie naar de medewerkers, zodat zij ook de onderdelen kennen.

Ook leveren we een online agenda waarop jouw collega’s kunnen intekenen op de Bruisende Brainstorm Box en de Op Pad en Uitwaai activiteiten.

We ronden de steunperiode af met een goed gesprek!

1. PRAATJESMAKEN

Gespreksmakers bellen op en maken een praatje met de thuiswerker. Luchtig of serieus, niets moet, alles zonder bijbedoeling. 

Laagdrempelig en geïnitieerd door de gespreksmaker. Een handreiking en het teken; ‘Yes, we care!’

Geef je collega’s  iemand om tegen aan te praten, mee te lachen of om op af te reageren.

Iemand zonder een ander belang. Om de ander te laten weten dat hij/zij er helemaal mag zijn. Volstrekt vertrouwelijk.

 

   ‘Yes, we care!’ 

2. BRUISENDE BRAINSTORM BOX

In videomeetings kunnen goed afspraken gemaakt worden. Maar zodra creativiteit en inspiratie nodig zijn, is het online toch allemaal even wat lastiger.

Met de Bruisende Brainstorm Box kunnen teams uit jouw organisatie zich aanmelden voor een professioneel gefaciliteerde, online brainstormsessie van 2 uur.

Met veel interactie en creativiteit komen we tot oplossingen voor elk taai vraagstuk.

  

  ‘Yes, we care!’ 

3. OP PAD

Gun je medewerkers een goede wandeling, met één van onze wandelcoaches. Gewoon om  dingen van je af te praten of om het hoofd te legen en weer te zien en te voelen wat belangrijk is. Dat thuiswerken is voor veel mensen te weinig verbinding en te weinig beweging.

De wandelcoaches gaan op pad met één of enkele medewerkers, in een natuurgebied in de buurt.
Wandelen geeft rust, plezier en ontspanning. Maar biedt ook ruimte voor nieuwe. inzichten of het versterken van onderlinge relaties. 

Op pad is onderdeel van het Corona steunpakket.

‘Yes, we care!’ 

4. UIT WAAIEN

Echt even een andere omgeving waarbij gelijk hele andere zintuigelijke waarnemingen zich opdringen. Hierdoor is het een stuk makkelijker om dingen los te laten en het perspectief te hervinden. Geen verplichtingen hier. Bespreek wat goed voelt of geniet van de natuur en de elementen in een zeewaardig jacht.

Ook hier kun je je gewoon aanmelden voor een middagje op het water met voormalig zeilinstructeur  Kapitein Paul, als onderdeel van het Corona steunpakket van jouw organisatie.

  ‘Yes, we care!’