de psychologie van

veranderen

‘De Psychologie van Veranderen’ biedt interactieve gesprekken rond de psychologie van gedragsveranderingen. Hiermee krijgen de deelnemers een samenhangend inzicht in de relevante factoren, de verschillende interventies en timing welke essentieel zijn voor effectieve gedragsveranderingen. In dit programma maken wij gesprekken over:

Authenticiteit

Belastbaarheid

Context

Effectief verbinden

Identiteit

Over leven

Perspectief

Solidariteit

Vertrouwen

Vrije wil

Wederkerigheid

Zingeving

‘De Psychologie van Veranderen” geeft een breed inzicht in de gedragsmatige aspecten van veranderen en de dynamiek tussen gedrag en omgeving. Het programma equipeert de deelnemers voor het volwaardig invullen van hun rol als mens gericht veranderaar en het bevat ook de noodzakelijke basis voor de verdiepingstraining ‘ ‘HR als Gespreksmaker’.

Hoe mensen met zichzelf en anderen omgaan, komt tot stand in wisselwerking met hun context. Werken vanuit de bredere context van mensen is een vereiste als het gaat over psychologische veiligheid en vertrouwen. Facetten die op zich weer van cruciaal belang zijn voor initiatiefrijke, ondernemende samenwerkingsvormen en daarmee wendbare en slagvaardige organisaties. ‘De Psychologie van Veranderen’ levert een samenhangend inzicht en biedt interventies die essentieel zijn om effectieve gedragsveranderingen in de dagelijkse praktijk te realiseren.

Sturen in een tijd van voortdurende verandering
Het huidig tijdsgewricht vraagt van elke manager en professional, leiderschap bij het ontwikkelen van een initiatiefrijk en lerend klimaat. Een dergelijk klimaat valt niet af te dwingen of te manipuleren, het ontstaat langs de weg van de vrije wil. Dit programma biedt jou de inzichten, tools en begeleiding die jou helpen om oude patronen te doorbreken en voor jouw organisatie, een moderne mindset te ontwikkelen. Na twee blokken van inzichten en interventies ga je in de dagelijkse praktijk aan de slag om op een beheerste manier te werken aan meer slagkracht een wendbaarheid. In vier intervisiebijeenkomsten met andere deelnemers en experts breng je scherpte aan in jouw handelen als veranderaar. 

Het programma wordt gegeven door een selectie van Gespreksmakers. Het omvat 2 blokken van 5 dagdelen, gevolgd door 4 facultatieve intervisiebijeenkomsten.

Deelnemers

Dit programma is voor:
Leidinggevenden, managers, senior HR business partners, senior projectleiders, senior coördinatoren, ondernemers, directeuren.

  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in leidinggeven op stevig niveau of je bent een senior die sturing geeft aan projecten waar meerdere mensen bij betrokken zijn met een grote verandercomponent.
  • Je bent bekend met persoonlijke ontwikkeling en met zelfreflectie
  • Je hebt een concrete vragen over het effectief realiseren van gedragsveranderingen
  • Je hebt HBO+ of WO werk- en denkniveau

 

Investering

 

Duur: 2 blokken van 5 dagdelen + 4x intervisie

Prijs (excl. BTW):                         €   3.850,–

Arrangement (excl. BTW):       €       540,–

Startdata: Bekijk alle startdata