ONZE SELECTIE

VOOR JOUW INSPIRATIE

VIRAL CHANGE

VIRAL CHANGE

Door Willem Koerselman -- januari 2020--   Ik heb veel blogs geschreven over veranderen. Over hoe moeilijk dat is. Omdat de onderstroom vaak wordt genegeerd. Omdat er valkuilen zijn op weg van A naar B. Ditmaal gaat het over hoe je nu daadwerkelijk beweging creëert....

Lees meer

   _________________________________________

COMPLEXER DAN GEDACHT

Door Paul Bloem, — januari 2020– Ik heb dat regelmatig… zo’n dingetje waarvan je denkt “Dat is toch helder!” Maar hoe vaak wordt ik niet verrast wanneer ik even de tijd neem voor een goed gesprek.

   _________________________________________

DOODENG

DOODENG

Door Willem Koerselman -- Januari 2020 -- Er wordt veel geschreven over het belang van 'vertrouwen geven' bij operationeel management. Ik heb er zelf in eerdere blogs ook over geschreven. En toen kwam ik als externe in posities waarin ik dat eens fijn kon gaan...

Lees meer

TALENT AANTREKKEN

Steeds meer getalenteerde jongeren zoeken een plek waar ze van betekenis kunnen zijn voor anderen.

   _________________________________________

VRIJHEID & CONTROLE

Vrijheid! We hebben het er steeds vaker over in organisaties maar het wordt in de praktijk steeds minder. De mensen in het systeem van hoog tot laag willen allemaal wat anders … maar het lukt niet!

ZUIDERZEEVIS TEGEN ZWERFAFVAL

Jerry van de Broeke, de man achter Schoon IJburg en initiator van de afval etende Zuiderzeevis die de strijd met zwerfafval aangaat. Een opvallend positief symbool met een duidelijke boodschap: geen afval op straat en in het water! Genomineerd als IJburger van het jaar! Maar helaas Jerry, … net niet!

BETEKENIS GEDREVEN

Paul Bloem, februari 2020

Even omdenken! Greystone bakery: Wij zoeken geen mensen om brownies te bakken, wij bakken brownies om mensen in te huren!