ONZE SELECTIE

VOOR JOUW INSPIRATIE

Taakopvatting

Dit optreden van Simon Sinek staat bekend onder de naam “Empathy”. Wat ons betreft gaat het meer over taakopvatting van de leider en zijn executive team. En met die taakopvatting komen we tot fundamenteel andere mindsets! Vanuit dat perspectief ook interessant voor excutive search. 

HR als Gespreksmaker

In de Corona-crisis blijken organisaties met veel zelfregulering aanmerkelijk veerkrachtiger te zijn dan de meer klassieke organisaties. Deze crisis heeft heel veel ontregeld. Het moment om routines te ontwikkelen rond meer zelfregulering en wendbaarheid. Een uitgelezen kans voor HR om, van binnenuit, een initiatiefrijke en wendbare organisatie te ontwikkelen .…. lees meer

Sympathie versus Empathie

Beiden hebben een positieve associatie. In het handelen kan het toch heel anders uitpakken. In dit korte filmpje legt Dr.  Brené Brown het op een heerlijke manier toe.

DE KRACHT VAN KWETSBAARHEID

Alweer 10 jaar oud deze tedtalk van Brené Brown. Maar er zijn soms van deze universele gebeurtenissen die het leven zoveel rijker maken voor zoveel mensen dat je er geen genoeg van kan krijgen.  

PSYCHOLOGISCHE VEILIGHEID

Psychologische Veiligheid wordt nog vaak gezien als een integriteits- of hygiënekwestie. Maar het is veel meer. Het is de basis van succes voor teams en organisaties. Dit artikel gaat uitvoerig in op Google’s “Quest for the Perfect Team”. Lees hier hoe de datacrunchers van Google teamperformance hebben gefileerd.  Lees meer ……

BETEKENIS GEDREVEN

Even omdenken! Greystone bakery: Wij zoeken geen mensen om brownies te bakken, wij bakken brownies om mensen in te huren!

Op naar meer bruto nationaal geluk!

Geïnitieerd en gerealiseerd door Gespreksmaker Marijke Krabbenbos. In 10 verschillende online brainstormsessies zijn 50 vernieuwende ideeën bedacht met creatief opgewarmde geesten. Tien sessies, tien verschillende thema’s:
De modern werkende
De gezonde mens
De waardige dood
De gelukkige buurt
De verbonden generaties
Het kansrijke kind
De betrokken samenleving
De lerende mens
De economisch zelfstandige vrouw
De effectieve overheid

Een boekje van 50 baanbrekende ideeen vindt je hier https://www.ideacompany.nl/ideeenbundel